2021 legjobb online fizetési megoldásai a biztonság fokozásához

Manapság elengedhetetlen a hitelkártyák és bankkártyák fizetési lehetőségként történő felajánlása és elfogadása. Nehéz azonban megfelelő fizetési megoldást választani, mivel rengeteg lehetőség van a piacon.

Ebben a fizetési megoldásokról szóló cikkben szeretnénk bemutatni három olyan vállalatot, akik méltán szereztek maguknak hírnevet. Azonban mielőtt a legjobb fizetési megoldások hármasához ugranánk érdemes kicsit körüljárni, hogy mik a fizetési feldolgozók, mit csinálnak.

 

A fizetés megoldások és feladatköreik

A fizetésfeldolgozó az a vállalkozás, amely egy cég hitelkártya és bankkártya tranzakcióit kezeli. Engedélyezi és megerősíti az ügyfelek pénzmozgatását, közvetítőként jár el a kereskedő és az érintett pénzügyi intézmények között.

Pontosabban, az ügyfelek hitelkártyájáról közölt információkat kezeli a vásárló a cég és a bank hármasa között. Tehát egyszerre tartja kézben a cég és az ügyfél bankjával a kapcsolatot. Ha a vásárló bankjában elegendő pénz van, és a kártyája érvényes, a feldolgozó ellenőrzi a tranzakciót, és a fizetés megtörténik.

A fizetésfeldolgozó ezután megkönnyíti a pénzeszközök átutalását a cég számlájára biztosítva, hogy minden körülmény között időben odaérjen a pénz. Számos fizetési megoldás további értékként hozzáadott szolgáltatásokat is nyújt. Például fokozott biztonságot vagy tapasztalt szakemberek által nyújtott tanácsadást és támogatást.

A fizetésfeldolgozási megoldások integrálhatók egy értékesítési rendszerrel is. Ilyenkor lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy minden fizetési és tranzakciós adatot egyetlen központban tartson, ezáltal drámai módon időt takarít meg, csökkenti a hibák lehetőségét és redukálja a felmerülő költségeket.

Szükség van fizetési megoldásra?

Mindenképpen, ha hitelkártyát vagy bankkártyát szeretne elfogadni, akkor fizetési megoldással kell rendelkeznie. A fentebb vázolt teljes folyamat nem mehetne gördülékenyen végbe anélkül, hogy ez a harmadik fél megkönnyítené és irányítaná azt.

A vásárlók és ügyfelek már alapelvárásként kezelik a hitelkártyás fizetést és igényük, hogy számos fizetési lehetőség közül választhassanak. Kimondottan igaz ez nemzetközi vásárlókör esetén, vagy olyan összetett szórakoztatói élményt nyújtó weboldalaknál, mint a GGpoker. Amellett, hogy ily módon a felhasználóknak ajánlott fizetési módokat bővítik, a tranzakciók és a bankkártya adatok biztonságos kezelése is kiemelt szempont.

PayPal

A világon több mint 220 millió aktív felhasználóval büszkélkedő PayPal egyértelműen a legszélesebb körben használt fizetési platform. Az 1998-ban Cofinity néven alapított cég lehetővé teszi, hogy fizetéseket hajtson végre és fogadjon az egész világon.

A PayPal fizetési feldolgozási szolgáltatásokat nyújt e-kereskedelem, aukciós oldalak és más kereskedelmi szervezetek számára globálisan, és lehetővé teszi hitelkártyák, köztük az Amex és a Visa elfogadását. Emellett könnyű kosárintegrációt, rengeteg testreszabási lehetőséget és online számlázást kínál, valamint megkönnyíti a hitelkártyás fizetést telefonon keresztül.

A PayPal ismertségének mindenképpen jót tett a társul az eBay oldalával, de érdemes megjegyezni, hogy 2020 óta már nem ez az eBay fő fizetési módja. Mivel a vállalat átállt az Adyen-re. Bár a PayPalt továbbra is opcionális fizetési szolgáltatásként jelen van. Az eBay azt mondta, hogy ezt a lépést azért tett meg, hogy versenyképesebb árakat kínáljon az ügyfeleinek.

Stripe
A Stripe egy újabb hatékony fizetési platform, amelyet internetes vállalkozások számára terveztek, és a cég azt állítja, hogy dollármilliárd értékű tranzakciókat kezel évente. A fő különbség ezen szolgáltatás és sok más között az, hogy nagyban testreszabható megoldásokat kínál az ügyfeleinek. Számos rugalmas eszközt biztosít a fizetési folyamatok intézésének könnyebbé tételéhez.

Nagyobb cégek számára rengeteg megoldást kínál előre megtervezve, amelyek lehetővé teszik saját előfizetői szolgáltatások, igény szerinti piacterek vagy tömeges finanszírozási platformok létrehozását. Számos fejlesztési nyelvet támogat, mint a Ruby, a Python, a PHP és a Java.

Ezenkívül a Stripe több mint száz pénznemet támogat, és olyan szolgáltatásokat kínál, mint a mobilfizetések, az előfizetéses számlázás és az egykattintásos fizetés. A felhasználók egy saját felületen keresztül hozzáférhetnek és vizualizálhatják a tranzakciókat. Nyilvánvaló, hogy ez egy funkciókban gazdag fizetési megoldás. Azonban a Stripe sokkal több technológiai tudást követel meg a felhasználótól, mint a legtöbb szolgáltató.

Payline
A Payline egy társaság, amelynek székhelye Chicago. Megoldásokat kínál a kezdő vállalkozásoktól kezdve a nagyobb tőkével rendelkező cégekig, különös tekintettel a tranzakciókra. A Payline fizetési feldolgozást kínál, webes megoldásait pedig rengeteg online bevásárlókocsival integrálják napi szinten.

A vállalat olyan mobil megoldásokat is nyújt, amelyek célja a fizetések mobilalkalmazásokon történő elfogadása. A Payline fizetésfeldolgozó rengeteg alkalmazásba probléma mentsen integrálódik. A vállalat célja, hogy megkönnyítse a bérszámfejtést és általában az üzleti pénzügyeket.

Vélemény, hozzászólás?