Tavaszi hitelakció a bankoknál

Ha itt a tavasz, akkor a bankok is belelendülnek az akciókba. Egymást érik a jobbnál jobb hitelajánlatok, csak győzzük kiválasztani a számunkra éppen megfelelőt. Tavasszal az emberek számtalan új tervvel állnak elő, elkezdik a kertek tervezgetését, amely bizony sokszor hatalmas kiadást jelent. Ilyenkor az ingatlanpiac is fellendül, hiszen a lakásokon kívül a telkek is elkelnek. A családok már a nyarat az új nyaralókban kívánják eltölteni. A kalkulátor oldalakon számtalan ajánlat közül tudunk válogatni és természetesen össze is lehet azokat hasonlítani. Minél előbb felkeressük az oldalakat, annál gyorsabban megtudhatjuk, hogy milyen akciókkal várnak minket a bankok.  A kalkulátorok ezen felül minden további utánajárástól is megkímélnek minket, hiszen itt lehetőség van egyből kapcsolatba lépni az ügyintézőkkel egy űrlap kitöltése után.

Autóvásárlásra, ingatlanok felújítására és megvásárlására is lehet hitelt felvenni. A hitelt úgy érdemes kiválasztani, hogy mindig az adott célnak megfelelő legyen. Ingatlanvásárlásra például személyi hitelt egyáltalán nem érdemes felvenni, hiszen sokkal magasabb a Teljes Hiteldíj mutatója. Ilyenkor a lakáshiteleket, vagy építkezésre felevehető hiteleket érdemes választani, ahol igen kedvezőek a kondíciók. Hitelfelvételnél figyeljünk oda, hogy minden hivatalos irat rendelkezésünkre álljon, amit a bankok kérhetnek. Ez jellemzően a személyi igazolvány, a lakcím kártya, a munkáltatói igazolás. Ha kezed is bevonásra kerül az ügyletbe, akkor tőle is be fogják kérni a hivatalos dokumentumokat.

Még a hitel felvétele előtt érdemes alaposan tájékozódni, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnünk, hiszen ha már biztosak vagyunk abban, hogy valami miatt nem kaphatjuk meg a hitelt, akkor kár az időnket pazarolni. Ilyen esetekben ugyanis a bankok nem tesznek kivételt és szó nélkül visszautasítják a hitelkérelmet. A bankok a munkáltatói igazoláson kívül még elfogadják a nyugdíjas szelvényt vagy a nyugdíj igazgatóság igazolását, illetve vállalkozóknál a NAV igazolást vagy egy előző éves mérleget. Ha hitel felvétel előtt állunk, akkor ezekkel a papírokkal már jó előre vértezzük fel magunkat.

Vélemény, hozzászólás?