Szórakoztató sorozatok, csak felnőtteknek!

Sokszor hallom ismerőseimtől, hogy nem találnak magunknak programot, mikor éjjel még nem álmosak, de a család már alszik, és csöndben kell lenni. Ilyenkor javaslom nekik az én kedvence késő esti szórakozásomat: kucorodjanak be a gép elé, tegyék fel a fülhallgatót, és nézzenek meg egy epizódot kedvenc felnőtteknek szóló sorozatukból! Hála az internetnek, és a töménytelen mennyiségű videómegosztó portálnak, most már reklámmentesen nézhetjük meg őket, amikor éppen ráérünk, így biztosak lehetünk benne, hogy gyermekeink nem fogják velünk nézni a felnőtt mozit.

Napjainkban az egyik legnépszerűbb a Walking Dead című horror sorozat. Egy posztapokaliptikus jövőben játszódó filmről van szó, ahol egy ismeretlen eredetű vírus elszabadulása után az emberiség a teljes kipusztulás szélre sodródott. Az emberek haláluk után zombiként kóborolnak a lepusztuló vidéken, a megmaradó túlélők pedig elkeseredett harcot vívnak a túlélésért. Rick Grimes egykori rendőr is egy közülük: ő és társai küzdelmét kísérhetjük figyelemmel a filmben. A sorozatban a horror elemek csak másodlagos szerepet kapnak, sokkal fontosabb a szereplők jellemfejlődése: vajon mit nem képes megtenni a homo sapiens a fennmaradásért?

A Trónok harca című HBO sorozat Westeros csodás világába kalauzol el bennünket. Sárkányok, varázslók, csodás helyszínek és gyönyörű hercegnők ugyan szereplői e filmnek is, de nem éppen idilli, csilli-villi köntösbe öltözve: intrikák szövik át a házak közötti politikai csatározásokat, kegyetlen harcosok roppantják szét ellenfelük fejét a csatában és testvérek bonyolódnak vérfertőző kapcsolatba egymással a történetben. A remek színészi játéknak és az író korlátlan fantáziájának köszönhetően a filmsorozat talán a legjobb alkotás a műfajban.

A True Detective mostanság az egyik legnézettebb krimisorozat. A borús hangulatú film első évadában a két rendőr egy rejtélyes sorozatgyilkos után nyomoz Louisana mocsaras vidékén. A szálak egészen a felső körökig vezetnek mind a politikában, mint az egyház berkein belül. Az Oscar-díjas Matthew McConaughey és a szintén ismert Woody Harrelson főszereplésével készült bűnügyi film hamar a rajongók kedvence lett, aki szereti az ilyen típusú mozit, mindenképpen nézze meg!

Vélemény, hozzászólás?