Sírkő készítés Budapest összes temetőjében

Vannak az életben olyan alkalmak, melyeknek valamilyen okból mindannyian szeretnénk megadni a módját. Tipikusan ilyen az a helyzet, amikor elveszítünk valakit, és a végtisztesség, valamint a belső indíttatás apropóján is a legjobbat szeretnénk nyújtani számára utólag is. A Kő-Szórás Kft. Budapest összes temetőjében foglalkozik sírkő készítéssel, kiváló minőségű munkáikkal pedig minden ügyfelük elégedett szokott lenni.

 

De vajon milyen alapanyag és kivitelezés bizonyul a leginkább népszerűnek? A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokak számára fontosak az árak, de az időtálló minőségre talán még nagyobb hangsúlyt igyekeznek helyezni a hozzátartozók. A nemes kövekből készült síremlékek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Elsősorban a gránit, a márvány és a mészkő sírkövek keresettek, de a műkő is megtalálható a szakemberek kínálatában.

 

Az érdeklődők legtöbbször azt szeretnék tudni, hogy lehetséges-e közvetlenül a temetés után síremléket felállítani. A hozzáértők azonban óva intenek ettől, hiszen ha még nem történt meg a felásott föld természetes tömörödése, akkor előfordulhat, hogy előbb vagy utóbb a síremlék megdől, megsüllyed, ezzel akár javíthatatlan károk keletkezhetnek benne.

 

S hogy mit javasolnak a szakemberek? Ha nem szeretnénk egy évet is várni a méltó síremlék felállításával, akkor érdemes olyan céget választani, amely földtömörítő gépekkel igyekszik tenni a talaj tömörségének elősegítése érdekében. Ha tehát a lelki nyugalom és a tenni akarás nem hagyja nyugodni, akkor akár a temetés után azonnal elkezdhet azon gondolkodni, hogy milyen síremlékkel szeretne tisztelegni az elhunyt emléke előtt. Az alapanyag kiválasztása során egyébként érdemes olyan mellett dönteni, amelynek nem ártanak az időjárás viszontagságai.

 

A műkő esetében például kifejezetten kedvező árakkal találkozni, viszont tény, hogy ez idővel foltosodni kezd, és erősen nedvszívó hatása miatt a moha és a rozsda is megjelenhetnek rajta. Ugyan csiszolással visszaállítható az eredeti szín, de ez folyamatos odafigyelést és költséget jelenthet. Érdemes tehát inkább a márvány vagy a gránit mellett letenni a voksot, melyek garantáltan időtálló minőséget képviselnek. Kérje ki profik tanácsát, és elképzelései síremlék formájában tökéletesen megvalósíthatóvá válnak.

 

Vélemény, hozzászólás?