Nyugtató masszázs tippek egy nehéz nap után

Stresszes és minden szempontból kimerítő napok jellemzik életét? A munkahelyi hajtás, a karrier építésével járó kihívások vagy az egész napos rohangászás bizony igencsak fárasztóak. Tény az is, hogy a stressz hatására kiürülnek a szervezetből az alapvető fontosságú mikrotápanyagok, ami hiánybetegségekhez, további rossz közérzethez és az immunrendszer legyengüléséhez vezethet. Az életmódváltás, a rendszeres testmozgás és az étkezésre való odafigyelés remek választás lehet ahhoz, hogy sikerüljön jobban kezelni a hétköznapi feszültséget, és az ne hagyjon nyomot az általános egészségi állapoton. Az aktív edzések mellett megéri a jógát, vagy a különféle masszázstechnikákat is beépíteni a mindennapokba, így nem csak a test, de egyúttal a psziché egészségéért is sokat tehet.

Nincs ideje arra, hogy a munka és az otthoni teendők mellett még masszázsra is eljárjon? Nem is feltétlen kell, hiszen otthon is ideális környezetet teremthet ehhez, s így partnerével igazán élvezetes programmal zárhatják a napokat. Nem elegendő azonban csak a megfelelő helyszín, mert ehhez szükséges masszázsolaj is. Sokféle izgalmas illat közül választhatunk, de érdemes az összetevőkre is odafigyelni. Ha fogyni szeretnénk, akkor a paprikás masszázsolaj remek döntés lehet, de vannak kifejezetten olyan illatkombinációk, melyek már önmagukban is ellazítanak és segítenek az izommerevség feloldásában.

Jó hír, hogy ha a narancsbőr és a plusz kilók ellenségének számító alapanyagokra esik a választás, akkor a masszázs ellazító élménye mellett a vonzó külső érdekében is sokat tehet. A már említett paprikás masszázsolaj például kiválóan élénkíti a vérkeringést, ami hozzájárul a narancsbőrért is felelős elraktározódott méreganyagok távozásához. A megfelelő masszázstechnikával alkalmazva a nyirokkeringés felgyorsítható, s így a méregtelenítés még hatékonyabbá tehető.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a harmonikus mindennapok érdekében nem csak a testi egészségre ajánlott odafigyelni, hanem a pszichében lezajló folyamatokra is. A masszázs remek választásnak bizonyul arra, hogy sikerüljön ellazulni a fárasztó nap után, és a pihenésre szánt időben megteremthető legyen a testi-lelki egyensúly. Használja ki az évezredek óta eredményesen alkalmazott módszer előnyeit! 

Vélemény, hozzászólás?