Nagyszerű hobbi: a természetfotózás

Ha a fotózást választjuk hobbinak, akkor először nem árt eldönteni, vagy legalább félig-meddig behatárolni, hogy mi az ami meg ihlet minket. Erre adnak nekünk lehetőséget a különféle műfajok, amelyeken belül mozoghatunk. Ilyen például a természetfotózás, amely a nyár beköszöntével remek szórakozási lehetőséget nyújt nekünk.

A természetfotózás  az a műfaj, melyben nagyon sok olyan kép van, amire ha ránézünk olyan érzésünk van, hogy ezt már láttam valahol, azonban ez az esetek nagy részében nem igaz, hacsak nem egy egész világot bejárt képről van szó. Ennek az az oka, hogy a természet egy adott dolog, ugyanazon tájak, állatfajok, stb, azonban nincs két egyforma kép, mivel más mozdulat, más időjárási és végül a legfontosabb más fényviszonyok alakítják a képeket. 

Ezt a műfajt nagyon kedvelik a kezdő fotósok, mivel itt könnyebb eltalálni a megfelelő beállítást, és látószöget, mert a természet önmagában is gyönyörű. Ami a technikai követelményeket illeti , ha valaki kezdő szinten hobbiként szeretné művelni, akkor tökéletesen megfelel minden manapság a boltokban kapható úgynevezett kompakt fényképezőgép. Ennek a paraméterei már olyan szintre emelkedtek, hogy könnyedén találunk olyan beállítást benne, mely megfelel a táj fotózáshoz.

Ezen belül több alkategória van, ami nem olyan pontosan behatárolható de van három, amit kiemelnék. Ezek az állatfotók, táj fotók, illetve az úgynevezett makrofotók.

Vélemény, hozzászólás?