Mitől nő a gyógytorna népszerűsége?

Kevesen realizálják, hogy a napi rutin és stressz mennyi gonddal tud járni, ezért egyre többen a gyógytornászokhoz fordulnak megoldásért. A gyógytornászom.hu weboldalon számtalan megoldást találunk gerincproblémák hátfájdalmak megszüntetésére. A weboldalon az összes orvos elérhetősége megtalálható. A tüneti kezelések helyett az orvosok az okok megszüntetésére törekednek. A gyógytornászom oldalon lehetőség nyílik időpontegyeztetésre.

A gerinc panasztok és gerincsérvek a McKenzie tornával gyógyíthatók. Természetesen fájdalomcsillapítók használatával próbálkozhatunk a tünetek elnyomására, illetve masszázs csontkovácsolás vagy szteroid injekció is rendelkezésünkre áll. A székeken a párnákat lecserélve szintén csökkenthetjük a gerincfájdalmakat. Ezek a tüneti kezelések. A tüneti kezelések után az okokra nem derül fény, ezért a fájdalom visszatér. Egy másik megoldás gerincsérv esetén a műtét. A műtétek átmenetileg megszüntetik a fájdalmat, de mivel nem történik rehabilitációs ezért a helyes testtartás hiányában a fájdalom kiújul. Harmadik megoldás, hogy itt a ekkor rögtön az okokat keresik meg azaz a gerincfájdalom és a sérv kiváltó okát ez pedig legtöbbször a gerinctartásban keresendő. A helyes testtartás erősíti az izmokat és a gerincfájdalom megszűnik.

A gyógytornászom weboldalon senior torna is elérhető, amely egy kondicionáló torna az 50 év felettiek számára. A torna segítségével fittek maradnak megbirkóznak a porckopással a csontritkulással és egyéb ízületi bántalmakkal. A gyógytornászok segítenek a betegeknek és személyre szabott kezelési tervet készítenek. A torna mozgásszervi problémák megelőzésére tökéletes. Az idősebbeknek nem kell lemondaniuk kedvenc sportjukról, hobbijukról nem kell mozgásszegény életet élniük. A torna már segíthet a csontritkulás megjelenésekor, intő jeleinek feltűnésekor. Az öregedés során degeneratív elváltozások alakulnak ki így oszteoporózis, amikor a csontok leépülése kerül túlsúlyba. Ezt nevezzük csontritkulásnak. Sokan úgy gondolják, hogy a csontritkulás csak a nőket érinti pedig a férfiaknál is gyakorta kialakulhat. Hölgyeknél változó korban a hormonális folyamatok a csontok leépülését felgyorsítják. A mozgásszegény életmód, valamint a dohányzás jelentős rizikót jelent, viszont életmódváltással és mozgásterápiával a csontritkulás orvosolható.

 

Vélemény, hozzászólás?