Mire is jó a Kiterjesztett Garancia biztosítás?

A Magyarországon jelenleg hatályban lévő törvények egy éves garancia vagy jótállás biztosítását írják elő a műszaki cikkekre. Ezt a biztosítást a gyártónak, vagy a termék forgalmazójának kell vállalnia a vásárlók felé. Előfordulhat, hogy egyes esetekben ennél hosszabb a garancia időtartama, akár három év is lehet. Azonban, ha a határidő lejárta után meghibásodik, vagy tönkremegy az eszköz, akkor már a vásárlót terheli a javítási költség, vagy az új eszköz beszerzésének díja.

A Groupama Garancia Biztosító által kínált Kiterjesztett Garancia Biztosítás a műszaki cikkekre köthető. A biztosító értékesítési partnereinek áruházaiban forgalmazott mosógépekre, hűtőkre, televíziókra vagy akár mosogatógépekre is kínálnak kedvező feltételekkel rendelkező biztosítási konstrukciókat.

Ha az általunk megvásárolt készülékre Kiterjesztett Garancia Biztosítást kötöttünk, akkor a meghibásodás, a házhoz szállítás vagy akár a beüzemelés közben bekövetkező töréskár esetén is lehetőségünk van hívni egy éjjel-nappal elérhető számot. A biztosító munkatársa rövid időn belül felkeres minket, és megpróbálja helyrehozni a hibát. Amennyiben ez nem lehetséges, a biztosító díjmentesen kicseréli az eszközt.

A biztosítás időtartama akár öt év is lehet, így jócskán meghaladja a gyári garanciaidőt. A biztosító országszerte jó néhány áruházzal áll szerződésben, ahol elérhető ez a biztosításforma. Többek között köthetünk biztosítást a Domtherm Kft. márkaboltokban, a BOSCH Siemens márkaboltokban vagy a SEBO Kft. szombathelyi üzletében vásárolt termékekre. A teljes lista a Groupama Garancia Biztosító honlapján megtekinthető, mint ahogy a biztosításra vonatkozó általános szerződési feltételek is.

Vélemény, hozzászólás?