Mik az autós gyerekülés KRESZ szabályai?

Szülőként bizonyára Ön is mindig biztonságban szeretné tudni gyermekét, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljen az olyan dolgokra, mint az autós közlekedés, és a vele kapcsolatban felmerülő gyerekülés témája. A 150 centinél alacsonyabb gyermekek esetében a KRESZ szerint is kötelező az eszköz használata, hiszen csak így lehet maximális biztonságban a kicsi. 

Három éves kor alatt kötelező az integrált gyerekülés, e kor fölött lehetséges az ülésmagasító használata, de a másik megoldás ekkor is biztosabbnak számít. A szabályokról egy ismert bababolt szakértőjét kérdeztük, náluk (http://babycenter-online.com/autos-gyerekulesek) 9-től 36kg súlytartományig árulnak autós gyermeküléseket, melyek között válogatva tehát a kicsi súlya alapján érdemes kiválasztani a minden szempontból megfelelőt.

A megfelelő méret, forma mellett széles színválasztékból is válogathat, de arra mindenképpen ügyelnie kell, hogy méretben maximálisan alkalmas legyen a kicsinek a megvásárolni kívánt darab. Nem jó, ha szűk, hiszen ekkor kényelmetlen a gyerkőcnek, de arra is ajánlott figyelni, hogy ne legyen túl laza, hiszen annak a biztonság látja kárát. 

Rendkívül fontos, hogy a kicsi fejét stabilan tartsa a gyerekülés, de lábai se lógjanak le róla. Mivel szigorú szabályozás vonatkozik a boltokba kerülő gyerekülésekre, így kicsi az esélye, hogy minőségben nem megfelelőt vásárol. Vegye figyelembe mindazokat a szempontokat, melyeket elvár a terméktől,  és hozza meg döntését ezek függvényében!

1 hozzászólás Mik az autós gyerekülés KRESZ szabályai?

  1. Kreszprofesszor says:

    Szeretném egy kicsit pontosítani a cikket!
    Nem 3 éves kor felett, hanem 135 centi magasság felett lehetséges az ülésmagasító használata!

    A téma teljes kidolgozásban itt olvasható:

    http://kreszklub.hu/szabalyertelmezes/a-gyermekules-kerdeskore/

Vélemény, hozzászólás?