Méregdrága autó lesz az új 7-es BMW

A jövő hétre volt datálható az új 7-es BMW debütálása, legalább is a hivatalos források szerint. Azonban egy technikai malőrnek köszönhetően újabb fontos részleteket tudhattunk meg az autóról,  ugyanis Ausztriában valaki hibájából idő előtt felkerült a modell a bmw.at konfigurátor paneljébe.

A új BMW hetes külseje eddig sem volt titok már, mert az év elején jó sok képet szivárogtattak ki róla. Az is napvilágot látott, hogy az új generációs motorral felszerelt és szénszálas karosszériaelemek felhasználásával gyártott autó százharminc kilóval könnyebb lesz elődeinél. Az alapfelszereltségbe beletartozik az elektromechanikus oldaldőlés-szabályozás, az adaptív lengéscsillapítás, a kézmozdulatokkal vezérelhető fedélzeti rendszerek, emellett az autó képes lesz önmaga beállni garázsunkba.

A legfontosabb információ, amit megtudhattunk, kétségkívül az autó árára vonatkozik. Az ausztriai weblapról szerzett adatok szerint az új BMW 99 650 eurós, átszámítva mint egy 31 millió forintos induló ártól szerezhető meg. A nyújtott karosszériás kivitelezéshez még ötezer eurót, azaz körülbelül másfél millió forintot kell még pluszba leszurkolnunk.

Az autó 2015 őszétől lesz elérhető a nagyközönség számára. Az új BMW-t három motorral fogják forgalmazni: a 740i jelzésű egy hathengeres, 326 lóerős motorral, a 750i pedig egy duplaturbós V8-as, 450 lóerős motorral lesz szerelve. Az öreg kontinensen várhatóan a 730d jelzésű autó fog a legjobban fogyni, ezt egy 265 lóerős hathengeres dízelmotor fogja hajtani. A gépjármű elérhető lesz mind hátsókerék-, mind összkerékhajtással is.

Vélemény, hozzászólás?