Mennyibe kerül most egy nyaraló a Balaton déli partján?

 

Az ingatlanpiac árai talán soha nem voltak olyan magasak, mint napjainkban. Különösen így van ez akkor, ha a nagyvárosokról, Budapestről, vagy a Balaton térségéről van szó. Jó hír azonban, hogy a falusi CSOK, vagy a hagyományos változat sokak számára lehetőséget biztosít arra, hogy végre otthonteremtésben gondolkodhassanak. Az ingatlanvásárlás egyébként befektetés gyanánt is remek választás, ugyanis az albérletbe kiadással folyamatos bevételre lehet szert tenni. Más a helyzet a magyar tenger környékén, ahol az egyszerű apartman házaktól kezdve a luxusnyaralókig sokféle lehetőség közül választhatnak a vásárlók.

 

A Balaton térsége az elmúlt években megnövekedett árak mellett is töretlen népszerűségnek örvend. Nem csak családi nyaralás, hanem egy romantikus hosszú hétvége, vagy csapatépítő tréning kapcsán is sokan döntenek mellette. Ugyan kétségtelenül a nyár számít főszezonnak, de egyre többen fedezik fel a környék kínálta szépséget és szórakozási lehetőségeket az év más időszakaiban is. Ennek az ingatlantulajdonosok örülnek a legjobban, hiszen így szinte folyamatosan bevételre tehetnek szert a kiadásból.

 

Mindegy, hogy saját részre vásárolnánk nyaralót, vagy befektetési jelleggel gondolnánk minderre, változatos lehetőségek közül válogathatunk. S hogy mennyibe kerül egy ingatlan a magyar tenger partján? Ez természetesen több tényező függvényeként alakul. Nem mindegy, hol fekszik az, milyen szórakozási lehetőségek adódnak a környékben, mennyire közel a strand és az ilyen minőséget képvisel. Ugyanakkor nem elhanyagolható az ingatlan színvonala sem, mennyire korszerű, mikori építésű. Az oxigenhouse.eu weboldalon megnézheted, hogy jelenleg milyen árakon futnak a Balaton déli partján lévő nyaralók.

 

Vannak, akik kizárólag saját részre vásárolnak, mások számára lényeges szempont az is, hogy jövedelemre is szert tehessenek belőle a nyári hónapokban. A komoly befektetők gyakran a teljes komplexumok iránt érdeklődnek, amelyek hosszú távú lehetőségeket rejtenek magukban. A déli part nagyobb városaival biztosan nem lőhetünk mellé, Siófok pedig igazi favoritnak számít, bár kétségtelen, hogy ez az árakon is meglátszik. Tájékozódjon előre az ingatlanárakat illetően, ennek köszönhetően minden információ birtokában hozhat a jövőre vonatkozó anyagi döntést.

Vélemény, hozzászólás?