Mennyi lesz 2014-től az adókedvezmény nyugdíjbiztosítás esetén?

Nem véletlen hallani manapság sokat a nyugdíjrendszerről, valamint a vele kapcsolatban felmerült kétségekről. A nyugdijbiztositas.com összehasonlító oldal szerint is érdemes mihamarabb tájékozódni az új nyugdíjbiztosításról, hiszen jelentőségéhez a jövőben semmi kétség nem férhet. Nem csak a kiszámítható jövő, és a megtakarítások biztonsága szólnak mellette, hanem a rendszeres, akár 20 százalékot is elérő állami támogatás mértéke is.

A Nyugdíjbiztosítás megkötésére az a 18 és 65 év közötti magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemély jogosult, aki fizeti az Szja-t. Ez többek között azért is lényeges, mert az évente befizetett díj 20 százaléka csak ebben az esetben igényelhető vissza, mégpedig a befizetett adóból. A jóváírás kizárólag a nyugdíjszámlán történhet meg, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne férhetne hozzá pénzéhez a nyugdíjkorhatár elérés előtt.

Bár a lehetőség adott erre, de mielőtt így döntene, érdemes átgondolnia, hogy megéri-e. Ha ugyanis korábban veszi igénybe az összeget, akkor az adókedvezmény nem jár, és a már visszaigényelteket húsz százalékos plusszal kell visszafizetni.

Ami azonban biztosan megéri, hogy bővebben tájékozódjon róla, az a 2014-től is elérhető 20 százalékos adókedvezmény, ami maximum évente 130 000 forintot tehet ki. A jelenleg 11 biztosító társaságnál elérhető megtakarítási forma kitűnő választásnak bizonyul azok számára, akik megbízható megoldást keresnek a nyugdíjas évek anyagi szükségleteinek előteremtésére. A biztos pénzügyi háttér és a megtakarítások pedig a felelős gondolkodás minden nyugalmát teremtik meg a munkával teli hétköznapokon.

Vélemény, hozzászólás?