Mennyi ideig tart a felépülés a mellnagyobbító műtét után?

Nagyobb melleket szeretne? Mindig is nőiesebb formákra vágyott, és végre rászánta magát a beavatkozásra? A mellnagyobbítás évek óta a legnépszerűbb plasztikai műtét, mely mellett világszerte nők ezrei döntenek. A telt keblek kétségkívül vonzóak a férfiak számára, és gyakran éppen a másik nemnek való megfelelés, valamint a nagyobb önbizalom a kiváltó ok, amiért valaki szakemberhez fordul. Természetesen felmerül azonban a kérdés, hogy a műtét után mennyi fájdalomra lehet majd számítani. Nem elhanyagolható az sem, milyen gyorsan lehet visszatérni majd a hétköznapokhoz.

 

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a műtétet követően néhány napig feszítő fájdalom keletkezeik a mellekben, hiszen a testnek hozzá kell szokni az implantátum jelenlétéhez. Ez rendszerint néhány hét alatt elmúlik, addig pedig a fájdalmak gyógyszerekkel enyhíthetőek. Dr Falus is felhívja a figyelmet arra, hogy legalább két hónapig kímélő életmódot kell majd folytatni, melybe a fizikai megerőltetés és a sport sem fér bele. Eleinte az autóvezetés is kerülendő, de hat hónapig a napozástól és a szoláriumtól is célszerű tartózkodni, ugyanis ezek hatására az implantátum deformálódhat.

 

Amennyiben irodai munkát végzünk, akkor jó esetben egy hét múlva visszatérhetünk hozzá, de egyéb munkakörökben akár három hétre is szükség van ahhoz, hogy a szervezet ismét terhelhető legyen akár csak a munkavégzés erejéig is. Fontos tudni azt is, hogy közvetlenül a műtét után kompressziós melltartót kell viselni, ami segíti a szövetek letapadását és az implantátum megfelelő helyen rögzülését. Ugyan jár némi kényelmetlenséggel és fájdalommal a mellplasztika, mégis évről évre sokan választják a beavatkozást.

 

Míg a testalkaton vagy a bőr állapotán magunk is változtathatunk, addig a keblek mérete és alakja adott. Nagyobb fogyás, hízás után, várandósságot és szoptatást követően akár jelentősen megváltozhatnak a keblek, s a női önbizalom helyreállításához gyakran csak a plasztikai műtéten keresztül vezethet az út. Mindegy, hogy a természet volt szűkmarkú, vagy az évek során változott a nem kívánatos irányba a mellméret, az életminőség javítása érdekében jó választás lehet a szakember segítsége.

Vélemény, hozzászólás?