Költöztetés barátokkal vagy profi céggel?

Ha költözésre kerül a sor, akkor bizonyára sokaknak az jut eszébe elsőre, hogy felhívnak pár ismerőst, barátot és megkérik, hogy segítsenek a cipekedésben. Ha pedig valamelyik segítségnek még egy furgonja is van, akkor már szóba se jöhet a profi költöztetés, hiszen minden a rendelkezésre áll, amivel maguk megoldják a dolgot. Azonban érdemes legalább még egyszer átgondolni ezt a dolgot, mert a csomagolás, cipekedés, rakodás, fuvarozás sok olyan veszélyt rejt, ami talán fel sem merül az emberekben, amikor hirtelen felindulásból nekifognak a munkának.

Először is, ha barátok segítségévek tervezi véghezvinni a teljes folyamatot, akkor tudnia kell, hogy az Ön felelőssége lesz nemcsak a bútorok, értéktárgyak épsége, hanem a tevékenységben részt vevő személyek egészsége és a jármű is. Egyértelmű, hogy nem vállalhatnak a többiek felelősséget és nem is vállalnak a holmikért és az esetleges törésekért, szakadásokért, repedésekért. Ugyanakkor, ha a nagy súlyok emelgetése közben valamelyik társa sérül meg, akkor azért is Ön fog felelni. Továbbá, ha a kölcsönzött autóval történik valami, akkor azt sem háríthatja át senkire, hanem minél hamarabb orvosolnia kell a problémát. Mindezek mellett biztosítania kell megfelelő mennyiségű innivalót és mivel barátok közt ezt így szokás, még egy finom lakomát is. Ha mindezt egybe veti, akkor beláthatja, hogy a saját kezű költöztetés nem is olyan jó ötlet és sok esetben még nem is kifizetődő.

Hiszen, ha professzionális szolgáltatást vesz igénybe, akkor a kifizetett összeg mindent tartalmaz, a kiszállást, a munka elkezdése előtti egyeztetést, a rakodó munkások bérét és a szállító járművet is. Ráadásul minden felelősséget letehet a válláról, hiszen a cég garanciát vállal úgy a csomagok épségéért, mint a munkásokért. Ha bármi vagy bárki sérül, akkor a költöztető vállalkozás hatáskörébe tartozik helyrehozni a dolgot. Amennyiben az Ön értékeiben keletkezik kár, akkor ezt meg kell téríteniük, és ha egy munkással történik baj, akkor nekik kell ellátniuk vagy adott esetben orvosi ellátást biztosítaniuk a számára.

Ellenben, ha egy nagy rutinnal rendelkező csapatról van szó, akkor ilyesmi csak nagyon ritkán fordul elő, hiszen összeszokott, szaktudással rendelkező alkalmazottakként, mindenki tudja, hogy miként kell eljárjon ahhoz, hogy minden gördülékenyen, problémamentesen lezajlódjon. Tehát a költöztetés egy szakma, amit ha felkészült szakemberek végeznek, akkor máris nem jár annyi kockázattal, mintha saját szakállára próbálkozna valaki. Jegyezze ezt meg és kérjen profi segítséget, ha ilyen helyzetben találná magát!

Vélemény, hozzászólás?