Knoch Viktor aranyérmet nyert világkupa versenyen!

Eddig még soha nem fordult elő a gyorskorcsolya történelmében, hogy magyar tudott volna nyeri világkupa versenyt. Most eljött az idő: a huszonöt éves Knoch Viktor az Ezurumban rendezett viadalon diadalmaskodott az ötszáz méteres távon. A sportág első magyar világkupa győzelme egyben a fiatal Knoch első egyéni érme is ezen a versenysorozaton.

Vikor érdemeit az is növeli, hogy először a negyeddöntőben, majd az elődöntőben és végül a fináléban is legyőzte a háromszoros olimpiai bajnokot, a kanadai Charles  Hamelint, akit a döntőben a kínai Vu Ta-Csing is megelőzött.

Knoch a verseny utáni közvetlen nyilatkozatában kifejezte, mennyire boldog, hiszen még ő maga sem számított ilyen eredményre. „A német világkupa után kifejezetten fáradtnak éreztem magam, ezt tetézte, hogy a selejtezőből sem sikerült jó idővel továbblépnem, ezért felkészültem rá, hogy a negyeddöntő akár a végállomást is jelentheti számomra” – nyilatkozta az MTI-nek. Véleménye szerint a szerencse is közrejátszott a győzelmében, mivel a rajt után a többi versenyző összekoccant, így neki lehetősége volt ellépni a mezőnytől.

Sajnos a lányoknál már nem voltunk ilyen szerencsések: a Heidum Bernadett,  Lajos Szandra, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra alkotta női váltó részese lehetett volna a B döntőnek, de ezt sajnos Heidum sérülése és Bácskai belázasodása miatt jobbnak látta lemondani a szakmai stáb. A szezonban rendezett hat világkupa viadal összevont eredményei alapján Konch Viktor és Liu Shaolin Sándor érte el a legszebb eredményt. Knoch az ötszázas távon ötödik, még Liu az ezresek között hetedik lett az idényben.

Vélemény, hozzászólás?