Intenset diéta segíthet megelőzni a túlsúllyal járó betegségeket

A folyamatos ülő munka, a kevés sportolás mind a kövérséghez vezet. A kövérségen kívül az egészségre sincsen jó hatással a rengeteg súlyfelesleg. Cukorbetegség és  magas vérnyomás társulhat a kövérséghez, de a fogyással ezek elkerülhetőek lehetnek. A kövérségre nem mondhatjuk, hogy tisztán esztétikai probléma, hiszen sok egyéb társul mellé. Nagyon sokan próbálkoznak azzal, hogy valamilyen edzésprogramot elkezdenek, de kellő akarat hiányában ez a próbálkozás hamar kudarcba fullad. Megfelelő edzésprogram hiányában az edzések semmit sem fognak segíteni.

Megfelelő diétára van szükség ahhoz, hogy a teljes életmódváltás megvalósuljon. Diéta igen sokfajta létezik, gondolunk itt a népszerű káposztaleves diétára és a többi divatos diétára. Ezeknek a diétáknak azonban számtalan hátulütője van. Gyakorta előfordul, hogy a diéták 3. napján olyan gyengeség tör az emberre, hogy mozdulni sem képes. Erre semmi szükség nincsen.

Az Intenset diétát sportolók is gyakorta alkalmazzák, akik odafigyelnek arra is, hogy a teljesítményük és a kinézetük is arányban álljon egymással. Emellett az egészségükre is odafigyelnek, hiszen egészség nélkül nem lehet senki sem sportoló. Az edzésekhez megtervezett diéta támogatja a fogyást, a zsírégetést és a szálkásodást is. Könnyen betartható, semmilyen ön sanyargatásra nem kényszeríti a diétát folytatókat. Egy dolog azonban nagyon fontos, ez nem egy hetes diéta, hanem egy teljes életmódváltás, amit nem szabad abbahagyni, hanem akár évekig követni kell. A diéta mellett az edzések elengedhetetlenek. Az edzésekhez megfelelő mennyiségű energia is szükséges, így a diéta úgy lett kialakítva, hogy az energiaszükséglet is fedezve legyen.

Az Intenset diéta nőknél és férfiaknál is teljesen másképpen alakul. Nőknek 1600 Kcal, 175 g fehérje és igen alacsony 140 g szénhidrát mennyiséget írnak elő. Férfiaknál már 1800 Kcal, 190 g fehérje és 160 g szénhidrát a megfelelő összeállítás. A diéta alatt kerülendők az édességek, hiszen egy szelet süteményért órákat kell majd sportolni, mire sikerül ledolgozni. 30 perces gyaloglással megközelítőleg 170 kalóriát lehet elégetni és egy szelet süteményben átlagosan 380 kalória van. Nem érdemes bűnbe esni, hiszen akkor sokkal több időt kell edzésre fordítani.

Vélemény, hozzászólás?