Immunerősítés természetes módon
 
                            
                            A tél végéhez közeledve egyre gyakrabban kerül szóba az immunrendszer erősítése, amely az egészség megőrzése, valamint annak helyreállítása érdekében nélkülözhetetlen. Nem csak az influenzaszezon indokolja, hogy odafigyeljünk erre, hanem szervezetünk általános állapota és közérzetünk javítása is. Az immunerősítés természetes módon is megvalósítható, méghozzá olyan alapanyagokkal, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak.
Nagyanyáink is előszeretettel használták megfázás idején a fokhagymát, de a citrom és a méhészeti termékek is régóta nagy népszerűségnek örvendenek. A fokhagyma természetes vírus-, baktérium-, és gombaölőként szolgál, ráadásul a szív-, és érrendszer is meghálálja, ha rendszeresen nyersen, akár apróra vágva, vízzel lenyelve fogyasztjuk.
A magas C-vitamin tartalmú citrom mellett grapefruit-ot és savanyú káposztát is ajánlott rendszeresen fogyasztani, hiszen segítségükkel az immunerősítés természetes módon valósítható meg. A méhpempőt kúraszerűen vagy akár folyamatosan is beiktathatjuk mindennapjainkba, hiszen rendkívül gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, sőt, a legtöbb betegség is javulni kezd hatására.
Az immunerősítés természetes módon legkönnyebben az egészséges életmódra való ügyeléssel valósul meg. Érdemes körültekintően megválasztani, milyen alapanyagok kerülnek a tányérra, de a rendszeres testmozgás mellett sem mehetünk el. Az edzésekkel nem csak fizikailag, de pszichésen is erősebbek lehetünk. Életmódot váltani sosincs késő, ezt ne feledje! A normál testsúly és az egészség megőrzése érdekében érdemes változtatni azokon a szokásainkon, melyek nem szolgálják az immunrendszer erősítését és a jó közérzetet.