F1: valamelyest javult a helyzet a Renaultnál

A Toro Rosso technikai főnökének, James Key nyilatkozata szerint a Renault komoly előrelépést ért el a motor erőforrása terén a múlt hétvégén megrendezett Maláj Nagydíjon. Mint ismeretes, a Renault motorok által hajtott csapatok pilótái a szezonnyitó, Melbourne-ben megrendezett Ausztrál Nagydíjon csúnyán leszerepeltek, a Renault pedig kapott hideget-meleget mindenkitől, szurkolóktól, pilótáktól és szerelőktől egyaránt.

Az ausztrál városban világosan látszott, hogy a Renault által hajtott autók semmilyen szinten nem tudták felvenni a versenyt az igazi vetélytársakkal: mind a Mercedes, mind a Ferrari tönkre verte őket.  A Red Bull vezére, Christian Horner is keményen bírálta a francia gyártót, miután kétszer is motorhibával találkoztak a szezon első futamán. A Renault egyébként azzal fenyegetőzött, hogy ha nem változik a helyzet és nem egyenlítik ki a mezőnyt, búcsút int a száguldó cirkusz világának.

Kuala Lumpurban azonban változott a helyezet: mind a Red Bull, mind a Toro Rosso elmondta a sajtónak, hogy a francia autógyártó sokat javított az első versenyt követően. Key az Autosport internetes magazinnak a következőt nyilatkozta: „Azt kell mondanom, hogy a Renault egy igen komoly előrelépést ért el Melbourne-höz képest. Voltak problémák a szezonnyitón, melyek komolyan hátráltatták a munkánkat, de ezek megszűnni látszanak.”

A pilóták rendszeresen panaszkodtak vezethetőségi gondokra, azonban már ők is javulásról szóltak a maláj verseny után. Azonban szerintük is van még hova fejlődni, de reményüket fejezték ki, hogy most jó úton jár a francia autógyár. A Toro Rosso két pilótája, Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. a hetedik és a nyolcadik helyen végzett a múlt hétvégén Malajziában.

Vélemény, hozzászólás?