Ezek a legjobb romkocsmák Budapesten?

A főváros nem csak munka vagy tanulás terén bizonyul remek választásnak, hanem akkor is, ha szórakozásról van szó. Mindegy, hogy turistaként töltesz néhány napot Budapesten, vagy egyszerűen csak szeretnél számodra újszerű szórakozóhelyeket felfedezni, a romkocsmákkal biztosan nem lőhetsz mellé. A beszélgetés, ismerkedés és nagyobb társasággal való iszogatás kapcsán is ideális helyszínek a budapesti éjszakai élet egészen különleges színfoltjainak számítanak, és nem csak egyedi lakberendezésük apropóján.

 

A budapesti romkocsmák sokszor olyan frekventált pontokon találhatóak meg, amelyek egyszerűen megközelíthetőek, így közlekedés szempontjából is megfelelőek lehetnek. Az ilyen jellegű szórakozóhelyek sajátja kétségkívül az az egyedi stílus, ami oda belépve fogadja a vendégeket. Különlegességük is ebben rejlik, hiszen a tulajdonosok gyakran egészen sajátos dekorációs elemekkel és belsőépítészeti megoldásokkal adnak hangulatot a helyszínnek. Nem csak a kisebb kocsmákra jellemző ez, bár tény, hogy az egyediség gyakran éppen ezek esetében érvényesül a leginkább. A nagyobb romkocsmákat látogatva is garantáltan hangulatba jössz majd, hiszen a közösségi tér a számos asztallal és pulttal megadja a kezdő lépést egy fergeteges éjszaka irányába.

 

Az árak ugyan nem mindenhol barátiak, sőt, gyakran elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztanánk, de mindezért cserébe különleges környezetben szórakozhatunk, nem ritkán táncolási lehetőséggel is élve. A legmenőbb helyek nem véletlenül vannak zsúfolásig tele a pénteki és szombati napokon, de a hétköznapokon is megtalálhatóak azok a helyszínek, ahol leguríthatsz a haverokkal néhány sört.

 

S hogy mi a sikeres romkocsma titka? Nem csak a megfelelő árszínvonal belövésén múlik, hogy hosszú időn keresztül is népszerű lesz-e a vendégek körében. A pult mögött álló személyek épp annyira befolyással bírhatnak a hely kedveltségére, mint az elhelyezkedés és persze az a stílus, ami falain belül kialakításra kerül. A retro holmikkal éppen úgy nem lehet mellélőni, mint például az eklektikus irányzattal, ami a maga káoszával és zűrzavarával adhatja meg a varázsát az egésznek. Baráti összejövetel, egy jó sörözés vagy komolyabb hőfokon induló bulik esetében is remek választásnak bizonyulnak a budapesti romkocsmák.

Vélemény, hozzászólás?