Ez a 3 legnépszerűbb felújítási munkálat

Sikerült végre megszereznie álmai lakását, de ráférne a felújítás? Már régóta otthonában él és eddig csak halogatta a szükséges feladatokat? A korszerűsítés és a felújítás gyakran igen magas költségekkel jár, ezért sokan szívesen húzzuk azokat. Tény pedig, hogy a megfelelően karbantartott ingatlan nem csak esztétikailag, de például energetikai szinten s megmutatja pozitívumait. A kényelem és a takarékosság érdekében könnyen lehet, hogy először befektetésre lesz szüksége, ám ez gyorsan megtérül.

 

Számos tényezőtől függ, hogy milyen feladat elvégzése aktuális. Nem mindegy, mennyire régi építésű az ingatlan, családi házról vagy társasházról van-e esetében szó, és milyen hőszigeteléssel rendelkezik. A Hisec szerint a 3 leggyakrabban választott felújítási munkálat között ott szerepel a nyílászárók cseréje, aminek kapcsán megéri a bejárati ajtóra is fokozott figyelmet fordítani. Cikkünkben most sorra vesszük azt a 3 legnépszerűbb feladatot, melyek nem maradhatnak el lakásfelújítás alkalmával.

 

  1. Burkolatok cseréje

 

A hideg és a meleg burkolatok nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy otthonosan érezzük magunkat a lakásban. Míg a fürdőszoba esetében nyilvánvaló, hogy a csempékre érdemes kiemelt hangsúlyt helyezni, addig a nappali vagy a hálószoba esetében ez már korántsem ilyen egyértelmű. A kissé már elavultnak számító lambériák is átalakíthatóak olyan minőségi alapanyaggal, amely megállja a helyét a legmodernebb belsőépítészeti megoldások mellé is. A mediterrán kövek stílusa és hangulata járólapként éppen úgy remek választás, mint a falak burkolása során. A nappaliban kialakítható kandalló egyediséget kölcsönözhet a lakásnak, ráadásul nem csak a hideg hónapokban. Ennek környékét is érdemes a megfelelő hő-és strapabíró burkolattal ellátni.

 

  1. Nyílászárók korszerűsítése

 

A nyílászárók cseréje több szempontból is lényeges, s ezek egyike a hőszigetelés. A megfelelően beépített ajtók és ablakok szerves részét képezik az otthonnak és egyúttal az optimális hőszigeteléshez is hozzájárulnak. Ugyan nem mehetünk el az egyéb hőszigetelési megoldások mellett, de már azzal is nagyon sokat spórolhatunk az energiafelhasználáson, ha a nyílászárók rendben vannak. A bejárati biztonsági ajtó szintén nem pusztán a hőszigetelés érdekében bizonyul remek választásnak, hanem az illetéktelenek kívül rekesztésének apropóján is. A prémium kategóriás darabokat többpontos zárrendszer, kiemelést gátló süllyesztett zsanérok jellemzik, de az acéllemez borítás is a biztonságot szolgálja. Nem csak családi házak esetében érdemes ez mellett letenni a voksot, hanem panelek és társasházak kapcsán is.

 

  1. Festés minden helyiségben

 

A tisztasági festések ideje már lejárt, hiszen a korrekt festékáraknak köszönhetően akár minden évben más színbe burkolhatjuk otthonunkat. Ha mégis egy lelakott, rossz állapotban levő ingatlanhoz sikerült hozzájutni, akkor a festés nem bizonyul elégnek és valószínűleg kőművesmunkára is szükség lesz. Jó hír azonban, hogy ma már minden információ elérhető a világhálón, így ha magunk végeznénk el a felmerült feladatokat, s hajlandóak vagyunk erre időt és energiát szánni, akkor szakember nélkül is tökéletes munkát végezhetünk. Törekedjünk a minőségi alapanyagok választására, s ma már akár hőszigetelő falfesték mellett is letehetjük a voksot. A színekkel alakíthatjuk a teret vagy az újonnan megálmodott stílushoz passzolóvá tehetjük a falakat. A nyílászárókat is megválaszthatjuk ez alapján, hiszen sokféle szín és felület közül válogathatunk.

 

Vélemény, hozzászólás?