És Önnek korszerű a fűtőrendszere?

Lassan nyakunkon a tél, már hajnalban röpködnek a mínuszok. Kevesen veszik komolyan azt, hogy egy korszerű fűtőrendszerrel rengeteg pénzt spórolhatunk meg. Érdemes azonban még a szezon kezdetén alaposan átgondolni, hiszen havi szinten jó pár ezer, ha nem tízezer forintokról beszélünk. Egy totális fűtés korszerűsítés 20-30 százalékkal is képes a családi házak vagy a társasházak fűtési költségeit csökkenteni. A korszerű fűtésrendszerek további nagy előnye, hogy a környezet terhelés is csökken. Ma már a kondenzációs kazán és a hőszivattyú az, amely ebben segíthet.

A hagyományos fűtési rendszerekhez képest a modern rendszerek sokkal biztonságosabbak. Bizonyára sokszor halljuk a tévében a különféle baleseteket, ezeket jobb elkerülni. Sokszor a kémények vagy a fűtés berendezések okolhatók igen sok baleset bekövetkezéséért. A robbanás veszély, a szén-monoxid mérgezés mind a korszerűtlen fűtésberendezések számlájára írható. A geometrikus energia felhasználásával minden gázszolgáltatótól teljesen függetlenül biztosíthatjuk otthonunkba a meleget és a melegvizet. Nem szükséges szerződéseket kötnünk, különféle drága hiba javításokat kifizetnünk, nem kell azért sem fizetnünk, hogy csatlakozzunk a rendszerhez. A korszerű rendszereket pár nap alatt üzembe lehet helyezni, nem szükséges hónapokat várni, mire a házban melegvíz folyik vagy fűtenek végre a radiátorok. A legfontosabb azonban az, hogy a korszerű rendszerek nagyon sok pénzt spórolhatnak minden családnak.

A fűtés hatásfokát ma már többféle épületgépészeti megoldással növelhetjük. a geometrikus hőszivattyú szellőztető rendszerrel és napkollektorral is megvásárolható. Telepítés, beszerelés előtt érdemes ajánlatot kérni és alaposan utánajárni, hogy tényleg mennyit is lehet megspórolni egy korszerűbb rendszer beépítésével. Meg fogja látni minden család, hogy rövidtávon megtérülnek az új rendszer kiépítésének költségei. A tervezés és a rendszer kialakítása, valamint az anyagok beszerzése és a szerelés természetesen pénzbe kerül, de csak úgy, mint minden más. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a gázárak folyamatosan nőnek és soha nem fognak csökkenni. Tervezéskor ezeket az áremelkedéseket sem árt belekalkulálni, mielőtt a végső döntést meghozzuk.

Vélemény, hozzászólás?