Egy fóliasátor szigetelése egy nagy buborékos fóliával is megoldható

A fóliasátrakkal egykor még csak a zártkertekben és a mezőgazdasággal foglalkozók földterületein találkozhattunk. Napjainkban azonban megváltozott a növénytermesztéshez való hozzáállás, és sokan már otthonuk kertjében is igyekeznek ilyen módon egy kis „hazait” megtermelni. Mindez elsősorban nem a takarékosságról szól, sokkal inkább a tudatosságról, hiszen korántsem mindegy, hogy milyen alapanyagok kerülnek a családi asztalra. A saját magunk termelt zöldségeknek megvan a maga plusz töltete, ami a lélekre is jótékony hatással van. Ahhoz azonban, hogy ízletes finomságok szülessenek akár évszaktól függetlenül, nélkülözhetetlen a fóliasátorban a megfelelő hőmérséklet biztosítása.

 

Tudta, hogy a buborékos fóliát akár fóliasátrak szigetelésére is lehet használni? A kisiparoseszkoz.hu linkre kattintva elolvashatja, hogy hogyan oldhatja meg hatékonyan egy fóliasátor szigetelését. A buborékos fólia- miként nevéből is adódik, buborékokkal van tele, amelyekben levegő található. Ennek köszönhető az anyag hőszigetelésben betöltött kitűnő szerepe. A hagyományos, rendszerint csomagoláskor használatos buborékfóliánál nagyobb típus is elérhető napjaink kínálatában, ez pedig megállja a helyét akár a fóliasátor szigetelése során is.

 

S hogy miként érdemes rögzíteni a fóliához a buborékfóliát? Mindenképpen a belső oldalra célszerű felhelyezni azt, mégpedig úgy, hogy maradjon levegőréteg a két anyag között, ezzel plusz szigetelő jellemzőket elérve. A buborékfóliát nem érdemes kifeszíteni, hanem hagyjuk kissé ülepesre, így a szigetelő tulajdonságok még inkább érvényesülnek. A műanyag fóliarögzítő csavarok remek választásnak bizonyulnak a tartósság érdekében.

 

A buborékfóliához hasonló csomagolóeszközök néhány kattintással elérhetőek az online vásárlás kényelmét kihasználva. Mindegy, hogy a több területen is hasznos simítózáras tasak, vagy a nylon zacskók beszerzése vált aktuálissá, akciós áron megrendelhetőek ezek online. Nem csak a légpárnás tasakok, fóliák és csomagolásra alkalmas dobozok vásárolhatóak meg ilyen módon, hanem mindazok az eszközök és kiegészítők is, melyek nélkülözhetetlenek a tartós, biztonságos és megbízható csomagolások készítéséhez. Ne feledje, a termékek épsége is kárát láthatja annak, ha nem helyez a csomagolásra elegendő hangsúlyt! Fóliasátor szigetelés során pedig megéri egy próbát tenni a nagyméretű buborékfóliával, amit egyszerűen és gyorsan lehet rögzíteni a fólia belsejére, gondoskodva ezzel a növények nagyobb komfortérzetéről.

 

Vélemény, hozzászólás?