Biztos jövő gyermekeinknek

Hogy miként is lehet gyermekünk számára a jövőt biztosítani? Egyrészt azzal, hogy olyan nevelésben részesítjük, melynek eredményeit kamatoztatni tudja majd felnőtt életében. A megfelelő szocializáció, a jó családi környezet, az életkorhoz illő fejlesztés, oktatás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermek felnőve a társadalom értékes tagja lehessen.

Ezzel azonban még nem tett meg a szülő mindent ahhoz, hogy gyermeke jövőjét biztos “kezekben” tudhassa. Annak, hogy a felnövekvő generációk képességeiket, készségeiket kamatoztatni tudják, sokszor az anyagiak szabnak gátat. A szülő, ha azt szeretné, hogy csemetéje szabadon választhasson életpályát, hivatást, vagyis tudjon nehézségek nélkül tanulni, már idejében el kell kezdenie az erre való anyagi felhalmozást.

Azok a szülők, akik nem a véletlenre szeretnék bízni gyermekük jövőjét, bizony megtakarításokban gondolkodnak. A jelenlegi pénzügyi piacon a legjobb megoldást a gyermekeknek szánt előtakarékosság tekintetében a megtakarítással kombinált életbiztosítások jelentik. Igaz, hogy ezek a megtakarítási formák befektetésre alapozva jelentik a nagyobb hozamot, így némi kockázatot is hordoznak. Azonban nagy előnyük a rugalmas hozzáférés és felhasználás, továbbá a gyermek egészségének, testi épségének biztosítására is kiterjednek.

Egy jól megválasztott életbiztosítás alapú, gyermeknek szóló megtakarítás bizony 8-9,5% közti hozammal, havi 10 000 Ft befizetett díjösszeggel, a 19. év után majdnem 5, 5 millió forintot jelenthet a gyermek számára. Ezt az összeget pedig nemcsak felsőfokú tanulmányaira fordíthatja, hanem finanszírozhat belőle tanulmányi utat, lakhatást, ha nem jut számára a kollégiumban hely, vagy akár nyelvtanfolyamot is elvégezhet.

Vélemény, hozzászólás?