A siker kapujában a válogatott a finnországi győzelemmel

A tegnapi nap legfontosabb híre a focirajongóknak kétségkívül a magyar nemzeti tizenegy sikere Finnországban. Csapatunk már az elején átvette az irányítás, több helyzetet dolgozott ki mint ellenfele. Rövid időszakokra ugyan feltámadt a finn csapat, de alapjában véve megérdemelten győztünk 1-0-ra Stieber Zoltán szépségdíjas bombagóljával. Ami még az eredménynél is fontosabb: reális esély mutatkozik rá, hogy csapatunk közel harminc év után újra nagy nemzetközi torna résztvevője lehessen.

A csoportunk másik meccsein a román válogatott döntetlent játszott Észak-Írországban, míg a Feröer-szigetek újra legyőzte a görögöket. Ezekből az eredményekből nyilvánvalóvá vált, hogy Görögország kiszállt a továbbjutásért folyatott harcból, jelenleg két döntetlennel és négy vereséggel az utolsó helyen szerénykednek a hatos csoportban. A csoport jelenlegi állása:
1. Románia – 14 pont   2. Észak-Írország – 13 pont   3. MAGYARORSZÁG – 11 pont   4. Feröer-szigetek – 6 pont   5. Finnország – 4 pont  
6. Görögország – 2 pont.

Dárdai Pál szövetségi kapitány nyilatkozata szerint még nem biztos a harmadik hely, amely pótselejtezőt ér, de a válogatott célja nem is az, hanem a második hely. A válogatott eddig jó formáját, és a játékosok rég nem látott, kiváló hozzáállását nézve erre is minden esély megvan.

Talán a legfontosabb, hogy most ne legyen a médiába és a szurkolók részéről túlzott optimizmus. A helyén kell kezelni a dolgokat: ebben a csoportban közel azonos képességű csapatok szerepelnek, így továbbra is nagy harc lesz a továbbjutó helyekért. Nekünk most jó helyzetünk van: a sorsunk a saját kezünkben van, és ha hozzuk a meccseinket, akár még az első hely is meglehet. Kimondhatatlanul örülnék is mi szurkolók, ha ez így történne: nagy szükség lenne már egy ilyen sikerre a magyar futballban.

Vélemény, hozzászólás?