A legjobb Windows Szerver megoldások távoli asztal protokoll (RDP) szolgáltatással

A Microsoft által kifejlesztett Távoli Asztal Szolgáltatás vagy RDP egyszerű internetkapcsolaton keresztül csatlakozik a Windows VPS-ünkhöz (Virtuális Privát Szerverünkhöz). Ez a fajta távoli elérési forma olyan munkakörnyezetet biztosít távoli számítógépekkel, mintha azok helyi PC-k lennének.

A VPS lényege amúgy is az, hogy nagy memória mennyiséggel rendelkező, kiemelkedő teljesítménnyel, és tárhely kapacitással bíró, fizikai szerverekből összeálló, ám virtuálisan kialakított szerver álljon az ügyfelek rendelkezésére, mint például a Doclernet Windows-os VPS-ei. A távoli asztal szolgáltatás ehhez biztosít plusz kényelmi funkciót.

Akinek üzleti weboldala van, és a vállalkozása erősen támaszkodik szerver oldali tevékenységekre, annak bizonyosan fontos szempont az erőforrások optimális skálázhatósága – elvégre ki ne szeretne kevesebb pénzért több erőforrást?

RDS eléréssel a helyi PC készít egy képe a távoli számítógépről és frissíti ezen képet, amennyiben bármilyen változás történik a távoli számítógépen. Nézzük meg két olyan szolgáltatást, amiben érdemes gondolkodni, amennyiben Windows Szerver megoldásokat keresünk.

Veeble Windows VPS Service

Fő előnye az ügyféltámogatás és folyamatos hibajavítási támogatás. Bármi gond van bármivel, fel lehet terjeszteni az ügyfélszolgálatnak, és a cég hamarosan ki is javítja. Ezen felül nincs sávszélesség-korlát, tehát a sávszélességünk maximumát használhatjuk. A Windows VPS panel segítségével bármikor újratelepíthetjük, frissíthetjük manuálisan is a Windowsunkat.

Teljes körű biztonsági és hozzáférési beállításokhoz férhetünk hozzá, a statisztikákat nyomon tudjuk követni. Admin joggal rendelkező RDP hozzáféréssel kapjuk kézhez.

Támogatja:  Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 Standard, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 Standard.

Alpha Host Windows

Ez egy profi szerverszolgáltató, amihez támogatja az IIS, ASP.NET, SQL Server 2016 szolgáltatásokat. 24/7-es, folyamatos vevőszolgálati támogatással és egy-klikk alkalmazás telepítéssel kapjuk.

A szerverek egy felhőre is felkerülnek, ennek értelmében pedig egyszerre két elérési úton keresztül férhetünk hozzá a szerveren tárolt adatokhoz. Tehát ha az egyik tárhely üzemen kívülre kerül, akkor a másik továbbra is elérhető marad.

Minden esetben egy-klikk megoldással telepíthetünk alkalmazásokat és ugyanilyen egyszerű a rendszer-visszaállítás vagy a frissítés végrehajtása is. Adatbázis kezelésnél a PhpMyAdmin nyújt segítséget. Ezen felül további szolgáltatásokat is kapunk, mint a keresőoptimalizálás vagy a DB Manager és az URL Rewrite.

Vélemény, hozzászólás?