A leggyakoribb nyári autógumi méret az R15

Autógumi vásárlás előtt áll, és szeretne tisztában lenni azokkal a legfontosabb információkkal, melyek elengedhetetlenek egy megfelelő abroncs beszerzéséhez? Érdekli, mit jelentenek a gumikon elhelyezett jelölések? A taylorguminál nyári gumiból a legtöbb az R15-ös méretből fogy, de természetesen gépjárművének igényeihez mérten ajánlott választania a kínálatból. Ha a használt abroncsok helyett inkább az újak időtálló minősége mellett tenné le voksát, érdemes a webáruház kínálatával megismerkednie.

A méret mellett azonban vannak egyéb információk is, melyek az abroncs felszínén elhelyezett jelzésekből megismerhetőek. A terhelhetőségre, és a maximális sebességre vonatkozó tudnivalókkal célszerű tisztában lennie ahhoz, hogy a választott abroncsok megfelelően szolgálják a gépjármű optimális működését, és ezzel együtt természetesen a biztonságos közlekedést.

A súly-, és sebességindex jelölésekhez elengedhetetlen a vonatkozó táblázatok adatainak ismerete, de az sem mindegy, hogy milyen mintázattal rendelkeznek a gumik. Ez a tulajdonság jellemzően a téli-, és a nyárigumik esetében eltérő, egyértelműen a más és más út-, és hőmérsékleti viszonyoknak megfelelő közlekedés biztosítása miatt. Az asszimetrikus gumik problémájáról a TotalCaron olvashat bővebben.

Érdemes a méret mellett a gyártó ajánlására is odafigyelni, valamint időt szentelni az autógumi teszteknek, melyek minden évben összehasonlítják az egyes márkákat a nedves és száraz utakon történő teljesítés, a zaj, valamint a fogyasztás szempontjából. Ha tájékozott a témában, és figyelemmel követi az ADAC tesztjeit, akkor könnyebben megy majd a választás a piacon egyre szélesebb kínálatban jelen levő abroncsok közül!

Vélemény, hozzászólás?