Nyakörv vagy hám? A nagy kérdés.

Négylábú kedvenc érkezik a családba és szeretné számára mindenből a legjobbat nyújtani? Nem csak az eledel minőségére, vagy a megfelelő fekhelyre érdemes hangsúlyt helyezni, hanem a mindennapi sétához nélkülözhetetlen szettre is. Sokféle kutyahám és póráz közül válogathatunk, de a nyakörv is egyfajta megoldást kínál az állattartók számára. Gyakran felmerül a kérdés, hogy hámot vagy nyakörvet szerezzünk be, s melyik milyen előnyökkel bír. Mindkét típusnak megvannak a maga rajongói, de a minőségre minden esetben fokozott figyelmet érdemes fordítani.

 

Ha nyakörv, akkor Julius K9, aminek segítségével mindig biztonságban tudhatjuk négylábú társunkat. A nyakörvekről alapvetően az a tévhit, hogy kényelmet a kutya számára. Ha nem szeretnénk a közös sétákat és az együtt töltött időt ilyen módon megmérgezni, akkor hasznos lehet valóban minőségi darab mellett dönteni, mely tökéletesen illeszkedik az állat méreteihez. A kényelem akkor is elsődleges, ha a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő hámok valamelyike mellett tennénk le a voksot. Az említett márka egyébként nem csak a kedvtelésből tartott kedvencek számára gyárt kimagasló minőségű hámokat, hanem munkakutyák részére is. Mivel esetükben az eszköz akár napi több órán keresztül is használatban van, méghozzá gyakran extrém körülmények között, így korántsem mindegy, hogy mennyire kényelmes az az állat számára.

 

Az anyaghasználaton túl a méretre is érdemes figyelni, hiszen ha nem passzol az az állathoz, akkor kényelmetlen lehet számára, vagy akár szoríthatja is egyébként létfontosságú területeken. A hám nagy előnye, hogy a megfelelő kialakítással bíró típust egyszerűen megfoghatjuk, ha vissza szeretnénk tartani kedvencünket. A pórázt szintén egyetlen mozdulattal rögzíthetjük rajta, vagy igény esetén eltávolíthatjuk róla. A forgalmas utak mentén történő séta alkalmával mindenképpen tartsuk kézben az irányítást, hiszen még a legjobban nevelt és tanított kutya is veszélybe kerülhet az autók által. Nincs ez másként munkakutyák esetében sem, ugyanis bármennyire okos is az állat, a védelemre és a gazda felügyeletére bármikor szükség lehet. Az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk a cikkben szereplő eszközök beszerzéséhez. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy kizárólag magas minőségű darabot érdemes beszerezni, mely hosszú időn keresztül áll majd biztonságosan rendelkezésre.

Vélemény, hozzászólás?