Melyek a legnépszerűbb kártyajátékok?

A kártyajátékok talán a legelterjedtebb társasjátékok a világon, hiszen megannyi különböző játékot lehet vele játszani, szórakoztató, viszont a legjobb tulajdonsága az, hogy összehozza az embereket. A kártyajátékokat a legegyszerűbben a kártya típusok alapján csoportosíthatjuk. A legismertebbek a francia és magyar kártyák, amelyekkel számos játékot lehet játszani, de szintén népszerűek a tarokk-kártyák is, velük csak a tarokk nevezetű játékokat lehet játszani.

Vannak versenyszerűen játszottak is, ezek közül a legnagyobb múlttal a bridzs rendelkezik, a további népszerűek a póker, a tarokk és az ulti.

A francia kártyán alapuló játékok a bridzs, fekete dáma, póker, huszonegy, römi, kanaszta. A magyar kártyával alsós, durá, hatvanhat, huszonegyes, ulti, amerikai hetes, snapszer és preferánsz is játszható (további játékok magyar kártyával Wiki). A tarokk kártyával csupán három féle játékot lehet játszani a tarokk-ot, a trisák tarokk-ot, és jókai hármast.

Természetesen ezeken kívül is léteznek egyéb kártyajátékok, mint például a gyűjtögetős, válogatós és sokféle paszinánz is. Kor követelményeinek megfelelően már az interneten is lehet kártyázni. Számos kártyajáték a logikára és az ügyességre épül, hiszen szinte mindenhol ki kell játszani az ellenfelet, vagy ellenfeleket, de természetesen némi szerencse sem jön rosszul, főleg ha tétje is van a játéknak, hisz sok esetben pénzre megy a harc érdekesebbé téve a játékot.

Ha szeretne online játszani, akkor látogasson el a Táblajátékos.hu weboldalra, ahol ingyen próbálhat ki számos ügyességi, szórakoztató kártyajátékot. Ezen az oldalon, egy helyen minden kedvelt játékot megtalál.

Vélemény, hozzászólás?